België en de buurlanden herbergen een aantal van de leukste pretparken van Europa. Van adrenalinekicks tot familieplezier, er is voor elk wat wils.

België

  • Walibi Belgium in Wavre is een pretpark met een goede mix van attracties voor alle leeftijden. De coolste attractie is de houten achtbaan Loup-Garou, die met zijn 42 meter hoogte en 90 km/u een van de snelste en hoogste houten achtbanen van Europa is.
  • Bellewaerde Park in Ieper is een pret- en dierenpark met een uitgebreid aanbod aan attracties, van een wildwaterbaan tot een zweefmolen. De coolste attractie is de Wooden Rollercoaster, een houten achtbaan die door het dierenpark slingert.
  • Bobbejaanland in Lichtaart is een pretpark met een unieke sfeer. Het park is gesticht door de Belgische zanger en entertainer Bobbejaan Schoepen en heeft een aantal attracties die geïnspireerd zijn op zijn muziek. De coolste attractie is de Thundercoaster, een stalen achtbaan met een verticale looping.
  • Plopsaland De Panne in De Panne is een pretpark van Studio 100, het bedrijf achter populaire kinderseries als Kabouter Plop en K3. Het park heeft een aantal attracties die gebaseerd zijn op deze series. De coolste attractie is de K3 Roller Coaster, een achtbaan die door het Klokhuis-bos slingert

Buurlanden

  • De Efteling in Kaatsheuvel (Nederland) is een sprookjesachtig pretpark met een aantal iconische attracties, zoals de Python, een stalen achtbaan met twee loopings, en de Spookslot, een spookhuis met een lange geschiedenis.
  • Europa-Park in Rust (Duitsland) is een groot pretpark met themagebieden gebaseerd op verschillende landen van Europa. Het park heeft een aantal spannende attracties, zoals de Silver Star, een stalen achtbaan met een topsnelheid van 130 km/u, en de Eurosat, een indoor achtbaan met een looping.
  • Toverland in Sevenum (Nederland) is een pretpark met een magisch thema. Het park heeft een aantal spectaculaire attracties, zoals de Troy, een houten achtbaan met een topsnelheid van 90 km/u, en de Fēnix, een wingcoaster met een hoogte van 40 meter.

Speciale evenementen

  • Halloween is een populaire tijd om pretparken te bezoeken. Veel pretparken organiseren speciale Halloween-evenementen, zoals spookhuizen, griezelige shows en spookachtige attracties.
  • Kerstmis is een andere populaire tijd om pretparken te bezoeken. Veel pretparken versieren hun attracties en gebouwen voor Kerstmis en organiseren speciale Kerstmis-evenementen, zoals shows en parades.
  • Seizoensattracties zijn attracties die alleen tijdens bepaalde periodes van het jaar geopend zijn. Voorbeelden zijn winterattracties, zoals schaatsbanen en sneeuwbanen, en zomerattracties, zoals waterattracties.

Met zoveel leuke pretparken om uit te kiezen, is er voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een adrenalinekick, een ontspannen dagje uit of een magische ervaring, je vindt het zeker in België of een van de buurlanden.Nieuws uit jouw stad of gemeente? Bezoek Nieuwslokaal.be